Ma pytanko do P3 i oczywiście nie liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. No ale miło by było , gdyby P3 pozytywnie rozpatrzyło tę prośbę , a więc przejdę do rzeczy . Czy jest możliwość aby P3 udostępniła gdzieś ten link http://www.avaaz.org/pl/petition/Komisja_Europejska_Reforma_prawa_autorskiego/?cyEyNhb. Najlepiej na jakiejś zagranicznej stronie :)
Hmm - my oczywiście możemy to poprzeć, czemu nie, wszystkie punkty by nam pasowały. Chociaż to jednak jest trochę rozpraszanie sił. Tych petycji jest ostatnio za dużo - już nikt się na nie nie patrzy.
Ale jeśli chcesz - to możemy wrzucić jakąś notkę na bloga - tylko musiałbyś ją napisać. Mogłoby w niej być o tym naszym stanowisku które wspólnie opracowaliśmy i także o tej petycji.
Mała korekta: "wprowadzenie zakazu technologii sprzyjającej naruszanie" - "wprowadzenie zakazu technologii sprzyjającej naruszaniu" Poza tym punkt 6 jest zupełnie nierealistyczny.
Notkę napiszę ale nie będę się bardzo śpieszył, ponieważ muszę zgłosić do ekipy portalu na, którym znajduje się petycja prośbę o umożliwienie edycji petycji ostatnia na ostatnią zgodę na aktualizację petycji czekałem ponad miesiąc . Więc muszę się jeszcze dokładnie zastanowić co zmienić(dodać , usunąć lub uzupełnić) . Więc jeśli ma Pan jeszcze jakieś propozycje zmiany postulatów to postaram się coś jeszcze zmienić .
@zzbbyy Witam Notkę już kończę gotowa będzie z jakieś 2-3 dni No i jak skończę notkę to jest jeszcze kilka spraw do omówienia. Notkę chciałem przesłać mailem w formacie pdf. W notce tej zamierzam umieścić wiele informacji więc będzie długa. No ale pojawił się inny problem. Regularnie przeglądam mail-listę P3 i natrafiłem dziś na niepokojącą wiadomość, że adresy partii nie działają . Czy to prawda ?
Jednak to nie jest najgorsza wiadomość . Najsmutniejszą wiadomością jest to , że P3 może zostać wykreślone z ewidencji partii :(. Mam nadzieję,że do tego nie dojdzie, ale jak by jednak do tego doszło to chcę się wypowiedzieć jeszcze co do kwestii przekształcenie P3 w coś innego. Więc według mnie z wszystkich proponowanych opcji widział bym najbardziej P3 jako organizację, uprawnioną do samodzielnego udziału w wyborach. Drugą ciekawą formą obok partii/ organizacji było by dla P3 właśnie utworzeni organizacji pozarządowej . Oczywiście jak wcześniej wspomniałem mam nadzieję, że P3 nie zostanie wykreślone z ewidencji partii polityczny i podkreślę jeszcze, że dobrym pomysłem było by utworzenie organizacji pozarządowej obok P3. Wrócę jeszcze do głównego tematu ,czyli do sprawy petycji. Jeśli skończę notkę to umieszczę ją na padzie jeśli e-maile partii nie działają. No chyba, że działają? :)
Wg. Radka (czyli prezesa) oni nie mogą nam wyłączyć obsługi adresu pocztowego przez 30 dni - a opóźnienie było tylko 15 dni i faktura już jest opłacona. A więc wygląda, że to co oni tam pisali o zawieszeniu usługi to tylko takie straszenie. Co do wykreślenia z ewidencji - to Radek też zapewnia, że sprawozdanie roczne będzie zrobione na czas. Więc wygląda, że ja trochę spanikowałem - tłumaczę się tym, że nawet dla mnie jako członka zarządu sytuacja z opłacaniem faktur jest niejasna.
Prawdę mówiąc teraz najważniejszym problemem będzie walne - bo jeśli znowu nie będziemy mieli kworum to będzie naprawdę źle.
Komentarz
pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
No ale miło by było , gdyby P3 pozytywnie rozpatrzyło tę
prośbę , a więc przejdę do rzeczy . Czy jest możliwość aby
P3 udostępniła gdzieś ten link
http://www.avaaz.org/pl/petition/Komisja_Europejska_Reforma_prawa_autorskiego/?cyEyNhb.
Najlepiej na jakiejś zagranicznej stronie :)
Ale jeśli chcesz - to możemy wrzucić jakąś notkę na bloga - tylko musiałbyś ją napisać. Mogłoby w niej być o tym naszym stanowisku które wspólnie opracowaliśmy i także o tej petycji.
Mała korekta: "wprowadzenie zakazu technologii sprzyjającej naruszanie" - "wprowadzenie zakazu technologii sprzyjającej naruszaniu"
Poza tym punkt 6 jest zupełnie nierealistyczny.
zgłosić do ekipy portalu na, którym znajduje się petycja prośbę
o umożliwienie edycji petycji ostatnia na ostatnią zgodę na aktualizację
petycji czekałem ponad miesiąc . Więc muszę się jeszcze dokładnie
zastanowić co zmienić(dodać , usunąć lub uzupełnić) .
Więc jeśli ma Pan jeszcze jakieś propozycje zmiany postulatów
to postaram się coś jeszcze zmienić .
Witam
Notkę już kończę gotowa będzie z jakieś 2-3 dni
No i jak skończę notkę to jest jeszcze kilka spraw do omówienia.
Notkę chciałem przesłać mailem w formacie pdf.
W notce tej zamierzam umieścić wiele informacji
więc będzie długa. No ale pojawił się inny problem.
Regularnie przeglądam mail-listę P3 i
natrafiłem dziś na niepokojącą wiadomość, że adresy
partii nie działają . Czy to prawda ?
Jednak to nie jest najgorsza wiadomość . Najsmutniejszą
wiadomością jest to , że P3 może zostać wykreślone z ewidencji partii :(.
Mam nadzieję,że do tego nie dojdzie, ale jak by jednak do tego
doszło to chcę się wypowiedzieć jeszcze co do kwestii
przekształcenie P3 w coś innego.
Więc według mnie z wszystkich proponowanych
opcji widział bym najbardziej P3 jako
organizację, uprawnioną do samodzielnego udziału w wyborach.
Drugą ciekawą formą obok partii/ organizacji
było by dla P3 właśnie utworzeni organizacji pozarządowej .
Oczywiście jak wcześniej wspomniałem mam nadzieję,
że P3 nie zostanie wykreślone z ewidencji partii
polityczny i podkreślę jeszcze, że dobrym pomysłem
było by utworzenie organizacji pozarządowej obok P3.
Wrócę jeszcze do głównego tematu ,czyli do sprawy
petycji. Jeśli skończę notkę to umieszczę ją na
padzie jeśli e-maile partii nie działają. No chyba, że
działają?
:)
Co do wykreślenia z ewidencji - to Radek też zapewnia, że sprawozdanie roczne będzie zrobione na czas. Więc wygląda, że ja trochę spanikowałem - tłumaczę się tym, że nawet dla mnie jako członka zarządu sytuacja z opłacaniem faktur jest niejasna.
Prawdę mówiąc teraz najważniejszym problemem będzie walne - bo jeśli znowu nie będziemy mieli kworum to będzie naprawdę źle.